M
info@print-compagnie.be
09 277 24 30
Foreestelaan 3A, 9000 Gent
info@print-compagnie.be

09 277 24 30

Zeefdruk van sportkledij

Zeefdrukken is een techniek waarbij de inkten door middel van doordruk rechtstreeks aangebracht worden op onder meer textielvoorwerpen, polyester en andere synthetische materialen.

Deze druktechniek is machinaal toepasbaar op nagenoeg alle vlakke voorwerpen, verloopt “gelaagd” bij meerkleurendruk en wordt frequentst gebruikt bij artikelen vanaf een zekere oplage met brede waaier aan finaliteiten.

Manuele zeefdruk

Behoudens de machinale bedrukking is er de manuele, veeleer geschikt voor linnen, tassen, paraplu’s en andere business gifts.

r

Waterinkten zijn ongeveer de enige inkten die geen schadelijke stoffen bevatten: het zijn déze die we consequent gebruiken. Bovendien werken we uitsluitend met ecologische schoonmaakmiddelen.

Geflockeerde sportkledij.

Flockage of bevlokking is qua methode te vergelijken met zeefdruk waarbij in plaats van verf een laag ingekleurde lijm op de sportkledij worden aangebracht, aangevuld met een toemaat aan elektrostatische flockvezeltjes. Dit resulteert in een viltachtig en exclusief effect met supplementaire voordelen: slijtvast en droogkastbestendig, ook mogelijk voor zeer kleine oplagen en snel leverbaar.

Deze druktechniek is machinaal toepasbaar op velerlei voorwerpen en verloopt “gelaagd” bij meerkleurendruk.

Flockage gaat dus op ongeveer alle textiel en op moeilijk te bedrukken artikelen gelijk bodywarmers, fleeces, overalls, gebreide truien, trainingspakken, sporttassen en andere lederwaren, velours en fluweel.

Textiel printen

Quadri druk | geen opstartkost | beperkte oplages mogelijk

Fotogenieke sportkledij

Bij digitaal afdrukken (DTG-printing) worden fotografische afbeeldingen rechtstreeks op sportkledij gebrand door middel van hoogwaardige groot-formaat printers, speciaal ontworpen voor de bedrukking van weefsel.Digital printing is in opmars en biedt volgende voordelen voor bedrukking van t-shirts en sweaters en andere:

\

Haarscherp en helder resultaat mits materiaal van hoge resolutie (600dpi)

\

Instellingen via de besturingscomputer kunnen tot na de komma gebeuren

\

Ideaal voor foto’s, iconische beelden en alle veelkleurige ontwerpen

\

Ook geschikt voor kleine oplagen gezien er hier geen voorbereidingskost is

\

Flexibele productie en dus korte leveringstermijnen

\

Zowel donkere als lichte ondergronden komen in aanmerking

\

Het eindproduct behoudt zijn zachtheid en souplesse.

Lees het af van je sportkledij.

Borduren is het op machinale wijze met naald en draad aanbrengen van naam, logo, embleem, slogan of gepersonaliseerd element op sportkledij. Daartoe beschikken we over volautomatische borduurmachines waarmee we de meest complexe ontwerpen realiseren.

Geborduurde kleding staat netjes en heeft het meest duurzame karakter. Het is vaakst gevraagd als uniform voor volgende beroepscategorieën: zorgsector, schoonmaak, horeca, traiteurdiensten, beauty & wellness, bouw en industrie.

Gepersonaliseerde sportkledij in transfer.

Er zijn verschillende vormen van transfers voor sportkledij: digitale-, zeefdruk– en sublimatietransfers.

Digitale transferdruk, waarbij het ontwerp digitaal geprint wordt op de plakkende folie, is geschikt voor zowel katoen als polyester en biedt als grootste pro dat kleine tot zeer kleine oplagen in meerkleurendruk snel en hoogkwalitatief kunnen afgeleverd worden.

Zeefdruktransfer betekent het zeefdrukken via de omweg van een transferfolie. Het is dus een hybride vorm die de voordelen van serigrafie combineert met die van transferdruk: lage opstartkosten, met andere woorden: geschikt voor kleine aantallen of gefaseerde productie, meerkleurendruk en weergave van foto’s zijn mogelijk.

Bij sublimatietransfer wordt de inkt van vaste naar gasvorm omgezet: deze druktechniek is bovenal geschikt voor stoffen of polyester in wit of lichte kleuren. Het resultaat is een perfect op 60° wasbaar, droogkastbestendig, strijkbaar en dus heel duurzaam fullcolor product.

Aandacht

  • eps (Encapsulated PostScript) of ai (Adobe Illustrator)
  • tiff of jpg met een minimale resolutie van 300 dpi voor lijnwerk en voor rasterwerk, fullcolor of grijswaarden
  • pdf in de hoogste kwaliteit
  • Een duidelijke print in zwart/wit of kleur zonder kartels
  • Indien mogelijk de tekst converteren naar krommen ofwel de fonts bij het ontwerp leveren.
  • Ontwerpen aangeleverd met een resolutie van 72dpi of lager zijn niet bruikbaar.

Of bel ons even voor meer info.

MEER VRAGEN?

Voor verdere vragen mag u ons steeds contacteren
of bekijk alvast onze online catalogi.

OPENINGSUREN

maa t.e.m. don

08u30 – 12u00 13u00 – 17u00

vrij

08u30 – 12u00 13u00 – 15u00

zat & zon gesloten

BESTEL NU!

Voor een snelle offerte op maat
kunt u steeds ons contactformulier invullen.